CORDAAN _ MANAGEMENT TRAINEESHIP _ ’19/’20

Traineeship

Leiderschap

Persoonlijke Ontwikkeling

Ambitie van de klant: Cordaan stimuleert haar medewerkers tot bloei te komen en hun werk goed en met plezier te kunnen doen. Hierin zien zij een cruciale rol voor alle leidinggevenden in de organisatie. 

Aanleiding van de vraag: Het Management Traineeship is ontwikkeld vanuit twee behoeften. In de eerste plaats het creëeren van een groeipad en ontwikkelkans voor ambitieuze verpleegkundigen en hulpverleners met management ambities. In de tweede plaats heeft de organisatie de behoefte om een eigen kweekvijver te ontwikkelen waardoor vacatures gevuld kunnen worden door intene leiderschapstalenten.

 

“De eerste fase van een nieuw leerprogramma is altijd een uitdaging. De doelstellingen en kaders moeten helder worden, alle stakeholders betrokken raken, de communicatie op gang komen, enzovoorts. Wat ik lekker vind werken met NOBI is dat zij juist in die, vaak nog zoekende, startfase al veel toegevoegde waarde brengen en dat het sparren hier al begint. Ze dagen mij uit, denken en bouwen mee, komen met creatieve alternatieven en stellen pittige vragen. Dit heeft het fundament van het Management Traineeship ijzersterk gemaakt.”  

Amber Letanche _ Adviseur Leren en Ontwikkelen bij Cordaan

 

“Het is bijzonder om deelnemer te zijn van een pilotgroep, je voelt je toch een beetje de pionier. Er zijn elementen in ons programma geweest waarbij wij zoekend waren en we merkten dat de organisatie dat ook was. Dat vroeg geduld aan onze kant maar ook proactief het gesprek aangaan over onze ervaringen. Toen we merkten dat dit effect had en onze geluiden serieus genomen werden, had dit enorme impact. We groeiden als groep en als individu!” 

Wouter Korver _ Manager GGZ&LVB+

 

Output: Onze ambitie was dat minimaal 4 van de 12 trainees aan het eind van het traineeship een managementfunctie zou bekleden. Trots hebben we de eerste groep begin maart 2020 afgerond met 9 trainees in een managementrol! We blijven de trainees volgen om ook de invloed van het traject op langere termijn inzichtelijk te krijgen. de trainees die het programma volbracht hebben geven allen aan dat het programma hen een boost gegeven heeft in hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid als manager. Zij geven verder aan het als een enorm waardevolle investering in hun groei te hebben ervaren. 

 

“Het Management Traineeship heeft mij in de volle breedte kennis laten maken met een leidinggevende functie. De afwisseling in het programma werkte goed voor mij; interne modules over o.a. finance en HR, modules over mezelf en modules over leidinggeven.  Ook de afwisseling van groepstrainingen, 1-op-1 sessies en gesprekken met mijn leidinggevenden en de externe trainer was fijn.”     

Mariëtte Klukhuhn- Stobbe _ Coördinerend begeleider 

 

“Het Management Traineeship heeft mij veel geleerd. Niet alleen over het managerschap, maar ook over mijzelf!”

Fred Peters _ Teammanager De Dreef & De Singel

 

“Ik wist niet helemaal zeker of leidinggeven iets voor mij was maar ik kreeg wel regelmatig de vraag of ik deze ambitie had. Door het management traineeship zag ik kans dit verder te onderzoeken. Ik heb ontdekt dat leidinggeven niet zomaar een rol is die je neemt. Leidinggeven is een vak! Ook heb ik ontdekt dat het vak mij past en het helder hebben van dat antwoord voelt super goed.”

Simone Jonker _ Teammanager Leerwerkbedrijf

 

Leerevent

Persoonlijke Ontwikkeling

Growth Mindset

NOBI Learning

 

NOBI Projects

NOBI People

NOBI Style

NOBI Roots

 

Contact

 

Nassaukade 34-3

1052 CK Amsterdam

info@nobilearning.nl 

+31 6 46 21 15 94

KVK nr: 75 93 99 83