De opzet van een leerfestival

Op een leuke, verrassende locatie met veel buitenmogelijkheden ervaren de deelnemers continu en overal leerinterventies; van groot tot heel klein. Deze dag is een grote beleving waar leren en plezier hand in hand gaan. In verschillende samenstellingen wisselen de deelnemers met elkaar uit en doen ze samen opdrachten. De start bestaat uit een gezamenlijke aftrap. Vervolgens zijn er verspreid over de locatie, binnen en buiten, plekken waar ze leren, ervaren, reflecteren of inspiratie opdoen en elkaar kunnen ontmoeten. De look-and-feel is er daadwerkelijk een van een festival. Compleet met programmaboekje, blokkenschema’s, bewegwijzering. Tussen de middag is er een heerlijke lunch en worden de deelnemers verrast met een gevulde Festivaltas!

Neem contact op voor een verkenning

of een Leerfestival bij jouw vraagstuk past!

Nassaukade 34-3
1052 CK Amsterdam
06-2980 0092

“Een greep uit een programma met het thema ‘leren”

 • Doktersconsult: Langs de ‘dokter’ voor een consult: wat is de eerste indruk van deze bezoeker en wat is de diagnose in het kader van loopbaanontwikkeling?
 • Hang je vuile was buiten: Zonder fouten geen leren! Pak een wit kledingstuk en schrijf er je grootste blunder op of je meest vervelende ervaring als werknemer. Hang je vuile was op!
 • Brenger van het goede nieuws: Zoek een leuke kaart uit voor een andere bezoeker en schrijf hierop een compliment. Aan het eind van de dag komt de brenger van het goede nieuws langs met de postzak.
 • Snoepwinkel: Hoe lekker zou het zijn, je gaat naar een snoepwinkel en koopt daar een kilootje lef, 300 gram flair en nog eens 300 gram strategisch denkvermogen. En raad eens wat? Dat kan! Maar denk erom…wat ben je bereid te betalen?!
 • Coachen vanuit GROW model Snuif de landelijke lucht op, wandel met je collega door het weiland en coach elkaar vanuit het GROW model.
 • Speed intervisie: Een vraagstuk wordt letterlijk door meerdere mensen vanuit verschillende kanten bekeken. Ieder draagt zijn eigen kleur hoed en kijkt vanuit die invalshoek waardoor de analyse versterkt en een veelheid aan mogelijke oplossingen ontstaat.
 • Het nieuwe leren: verrijkend leren Wat is de nieuwe trend in leren en wat betekent dit voor de manier waarop je een collega helpt met een inwerktraject? Of die stagair?
 • Leerklimaat: tips en tricks voor je team Wat kun je concreet doen om het leerklimaat te verbeteren voor je collega’s en het team waar je deel van uit maakt?
 • Een feestelijke afronding Doorpraten en netwerken. Wie en wat heeft je geïnspireerd vandaag? Nog even door de fotobooth!
 • Festivaltas vol inspiratie: Iedereen ontvangt een goed gevulde festivaltas met daarin allemaal leuke gadgets, inspiratie en speelse opdrachten om zelf ook mee aan de slag te gaan.

Verschillende toepassingen

Het leerfestival is een specifiek concept, een bepaalde vorm waar het leren in gegoten kan worden. De inhoud is uiteraard afhankelijk van doelstelling en wensen van de klant. Voorbeelden van toepassingen van het leerfestival zijn:

 

 • Een inhoudelijk thema als focus zoals bijvoorbeeld ‘Het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling’
 • Over bedrijven heen voor een specifieke doelgroep om die te verbinden, bijvoorbeeld young professionals van verschillende bedrijven om hen bij elkaar te brengen.
 • Voor een specifieke branche die verschillende bedrijven bij elkaar wil brengen om netwerken te stimuleren.
 • … we zijn benieuwd naar jouw invulling!

Business cases

LEERFESTIVAL
KONINKLIJKE DE HEUS

Leerfestival
Werkbegeleiders _ VVT

NOBI Learning

 

NOBI Projects

NOBI People

NOBI Style

NOBI Roots

 

Contact

 

Nassaukade 34-3

1052 CK Amsterdam

info@nobilearning.nl 

+31 6 46 21 15 94

KVK nr: 75 93 99 83